Beskær din pelargonie og giv den nyt liv

IMG_3503

Jeg har selv haft en pelargonie, som blomstrede fint over sommeren, men som voksede og voksede, så den blev lang og ranglet. Før i tiden ville jeg blot smide planten ud, fordi jeg ikke mente den kunne bruges længere. Men det er faktisk nemt at give pelargonien nyt liv. Der er flere ting du kan gøre.

Enten kan du beskære blomsten. Det har jeg gjort med min. Følte det var lidt af et sats, da jeg gjorde det, men tænkte at der var alt at vinde og intet at miste. Den stod tilbage med helt nøgne afklippede stængler. Nu efter en to-tre måneder er der kommet masser af nye skud og blade på de gamle stængler, så der er håb for nyt liv tl min pelargonie. Hvis du vil give lidt ekstra forkælelse kan du også ompotte den med ny jord.

9378285042_49117ef3da_k

Den anden ting du kan gøre er at tage stiklinger. Faktisk kan de stængler der er klippet af planen bruges til nye stiklingeplanter. Jeg lavede ikke selv stiklinger af min plante, men der er en lille guide her hos Idenyt.

0000029878

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.