DIY: Sådan laver du din egen kokedama

Jeg har gentagne gange stødt på kokedama workshops og fandt ud af at det er super nemt at lave sin egen planteplanet, som mange måske kender de hængende planter som. Det er nemt at finde forskellige tutorials, og kastede mig ud i et meget spontant forsøg, som du kan læse om her.

Efter mine spontane forsøg, fandt jeg en tutorial fra OpengardenCph, som også afholder workshops. Her er gode tips at komme efter.

Det skal du bruge:

  • Plante
  • Jord – jeg brugte noget almindelig pottemuld
  • Mos – var nede og plukke noget i kanten af græsplænen i vores gård
  • Tråd – jeg brugte det jeg lige kunne havde, noget sort bomuldsgarn.
  • Saks
  • Skål

1. Læg evt. nogle tråde ud i en skål. Det kan gøre det nemmere at samle mos’en rundt om planten.

1vscocam-photo-2 copy

2. Placér mos’en jævnt rundt i skålen med ydersiden nedad. Fyld lidt jord oveni, der svarer nogenlunde til den mængde du ville komme i plantens potte. Kom planten i jorden.

2IMG_1060

3. Den sværeste del er at samle kuglen. Jeg benyttede mig af trådende, som jeg bandt sammen for at samle mos’en. Derefter samlede jeg kuglen i hånden og pressede den godt sammen, så den blev lidt mere fast.

4IMG_1061

4. Tag snoren og hold i den ene ende, mens du bare kører snoren rundt om kuglen i lidt forskellige retninger. Når den er nogenlunde fast og al mos’en er fastgjort, kan du binde snoren sammen. Nu er din planteplanet klar, og du kan klippe af efter det stykke snor af du skal bruge til ophæng. Jeg endte med at binde noget andet snor i til selve ophænget.
5IMG_1065

5. Viola!
IMG_1062 copy

 

 

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.